Calm Sea

DUBROVNIK

DUBROVNIK

Dubrovnik je jedan od najljepših i najpopularnijih gradova južne Europe. Godine 1979. renesansno-barokni grad Dubrovnik je uvršten na UNESCO-ov popis Svjetske baštine. Dubrovnik je imao veliki utjecaj  na razvitak hrvatskog jezika i književnosti. Ovdje su stvarali mnogi hrvatski pjesnici, dramatičari, slikari, matematičari, fizičari i druge značajne ličnosti.

Najveća atrakcija turistima su  visoke obrambene zidine kojima je okružena stara jezgra grada. Šetnja po 1940 metara dugim zidinama pruža jedinstven pogled na Dubrovnik i obližnje otoke. Na sjevernoj strani zidina nalazi se okrugla Kula Minčeta iz 15. stoljeća u čijoj je gradnji sudjelovao poznati graditelj Juraj Dalmatinac.

Središtem grada prolazi glavna ulica Stradun. Ona je omiljeno šetalište tako za Dubrovčane kao i turiste. Ovdje se svaki dan okupljaju brojni zabavljači, umjetnici i obrtnici sa starim zanatima.

U vremenskom periodu od 10. srpnja do 25. kolovoza u Dubrovniku se održavaju brojne glazbene, dramske i plesne priredbe.

Iznad Dubrovnika nalazi se brdo Srđ s kojeg se pruža predivan pogled na cijeli grad i okolicu.